torsdag 17. februar 2011

Ukescamp!

Nå har vi kommet hjem etter en intens, men lærerik ukescamp sammen med social-work studentene. Vi var tilsammen over 60 personer, og hadde base i en landsby 3,5 time utenfor Bangalore. Alle jentene bodde sammen i et stort rom med murgulv, og sov på ei 3mm tykk yoga-matte. Er ubeskrivelig godt å komme hjem til ei seng igjen!:)

Indere bruker en del mer tid enn vi nordmenn, så måtte opp fra klokken 4, for å rekke avgang klokken 7(kom oss aldri tidligere avgårde enn 7.30). Kunne heldigvis sove litt lengre etterhvert. Etter frokost(ris m/tilbehør), ble vi stua inn i en liten lastebil og kjørt avsted til landsbyen gruppa skulle kartlegge(PRA).P.R.A bestod av tre ting;
-Social maping; vi skulle tegne et kart over lansbyen, med antall hus, vanntanker, templer, skoler osv.
-Wealth-ranking; skille mellom fattig, middelklasse og rik i landsbyen
-venn-diagram; finne ut hva som var viktigst for befolkningen i landsbyen, kunne være skole, landbruk osv. Jeg var i gruppe 2, med ti andre elever fra Christ university. Jobben min var å være observatør, så ble litt passiv til tider(lekte en del med barna, og tok bilder av alt muligt), men var interesangt å se hvordan de kartlegger landsbyene. For etter at de 20 landsbyene som alle gruppene skulle kartlegge, blir det bestemt av CSA hvilke som skal få støtte og hjelp til det de trenger.

Dagene bestod også av å tappert ta igjen tapt søvn, gå turer langs jordene(fikk egentlig ikke lov til å gå så mye på egenhånd), dårlig mage, sosialt med de andre elevene og umulige kø-"systemer". Må si det er veldig godt å komme hjem til Banglore med vanlig do, og en pause i alle ris-måltidene, men var verdsetter veldig at vi fikk lov til å være med. Nå har vi noen dager uten opplegg, så får mer tid til å utforske storbyen
Bangalore!:) Reiser saa til samme landsby denne helga, med de frivillige fra CSA.
 
 Melon-spising paa hostellet
 Siste dag med kartleging av landsby, ble kjent med noen lokale og fikk vaere med dem hjem
 Transport-bilen
 Hedda i landsby dag 2
 Venn-diagram
 Social maping
 Posing i en sennepsfroo-aaker
 Innkjoop av korta
 Utenfor jente-hostellet paa C.U-campus

3 kommentarer:

 1. Høres ut som du har opplevdd masse! Fra nu av bi vell alle slags madrasa go å ligg på? :p

  Og den transportbilen; Slår jo nesten Wingham! Haha! ;)

  Kos de vidre!:-)

  Klem

  SvarSlett
 2. Høres og ser spennannnes ut! Fin korta! Klem<3

  SvarSlett
 3. Madrass er fantastisk!:-) Ja, den transportbilen var noe for seg selv. Stappa inn sånn 15 stykker, og hompa bortover veien i stor fart. Måtte tilogmed tute for hver sving for å ikke kræsje med motkommende trafikk. hehe.

  SvarSlett