fredag 25. februar 2011

Camp, innflytningsfest, slum og muslimsk vekkerklokke!

Etter en liten uke med sightseeing i Bangalore etter PRA-campen, dro vi på en ny camp med de frivillige fra CSA til samme landsby som vi var i sist. Dette var en kortere og roligere camp sammenlignet med den forrige. Vi var i ulike landsbyer, og fikk komme inn til familier og spørre ulike spørsmål om livssituasjonen til husstanden. Hadde også en forestilling i en av landsbyene søndagskvelden, hvor vi lærte oss en indisk dans og vi nordmennene sang "Alle fugler". Kom så hjem mandagskvelden, og hadde vår siste natt på hostellet før vi flyttet til leiligheten på tirsdag. Ble kjørt bortover den korte avstanden, og forklart diverse regler(være hjemme klokken 9, ikke spille høy musikk osv.). Har også egen vaskehjelp! Greit  å gjøre frivillighetsarbeid i India...Leiligheten er ganske stor, og har 3 soverom med eget bad. Trakk om de ulike rommene, og jeg og Ingvild deler rommet ut mot gata. Måtte vaske godt i alle skuffer og skap før vi kunne ta dem i bruk, men starter å bli et ganske kosligt rom nå. Vi bor også veldig nært en park, noe som egentlig ville vært en bra ting bortsett fra at det er høytalere for den muslimske bønnen klokken 5 om morgenen. Er så utroligt høyt volum, og ørepropper hjelper lite. Bor også en hundeflokk utenfor, og en mann som selger bananer(og roper ut) fra klokken 6, og utover resten av dagen. Kjennner jeg virkelig trenger en god natts søvn snart!!!
Ellers har vi fått vært med på en av NGOs prosjekter med resirkulering i slummen og på campus til Christ University. De har kompost og resirkulerer papir som vi fikk være litt med på å lage. I slummen sorterer de søppel som blir sendt vidre og resirkulert. Har også hatt to klassetimer med en social-work lærer om kvinner i India, familie og kastesystemet. Veldig gøy å få lære mer om Inida!:)

Igår inviterte vi folk fra masterklassen vi var med camp på, og frivillige fra CSA til innflytningsfest. Jeg og Maren tok på oss ansvaret for å handle inn snacks, og visste lite hva vi skulle kjøpe. I redsel for at noen forventet middag, kjøpte vi inn store mengder indisk snacks og sweets. Fikk også mye snacks i gave når folk kom, så har veldg mye leftovers idag. Var uansett en hyggelig kveld med mange folk.    
Legger ved en svært populær sang, som de liker å spille på full guffe i bussen;


 Besøkte en barneskole siste dagen på campen
 Siste middag med Talia og Kirsten, alt for god mat!:)
 Kompost, en del av resirkulerings-prosjektet

 Aktivitetssenter i slummen

3 kommentarer:

  1. høres ut som om dere koser dere masse! Husker godt klokkene som ringer til bønn kl 0500:-)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant!;) Nynner rundt på den, og får rare blikk av indere:p

    SvarSlett